06-51058657 info@trainmijnhond.nl
Pubertraining
pubertraining

Voor alle honden die in de pubertijd zitten. 

Misschien wel  de belangrijkste fase in het leven van de hond. Deze fase is ongeveer vanaf 6 maanden tot 1,5 a 2 jaar. De hond lijkt af en toe bananen in zijn of haar oren te hebben. Is angstiger of laat meer onzekerheid zien. Misschien laat de hond juist wel meer nominatie zien. Het terug roepen tijdens het spelen met andere honden lukt niet meer, of als je voorbij bent en je doet ze weer los rennen ze terug. Snuffelen veel meer, lijken minder geconcentreerd. Het hoort allemaal bij de pubertijd. Juist tijdens de pubertijd is begeleiding heel belangrijk. 

Er gebeurd nog al wat in het lijf en brein van de hond tijdens de pubertijd. Daarom vertel ik u heel graag wat er allemaal gebeurd en hoe kan je hier het beste mee omgaan. Als er iets mis gaat in de pubertijd is het lastig om daarna weer om te buigen. 

Heeft de hond daadwerkelijk bananen in de oren? Is het terug roepen echt zo slecht? Of is hier op een hele leuke manier op te trainen en mee om te gaan? 

Graag wil ik met u en de hond dit op een zo een leuk mogelijke manier doen.

Deze training is ook geschikt voor als u wat meer de oefeningen bevestigd wil hebben bij uw hond. Of dat u zelf wat meer zekerheid wil hebben met uw hond, bijvoorbeeld met los lopen van uw hond.

 

 

 

Extra informatie

 

Lessen:

€50 per les.

 Hoe vaak les: 

Het is mogelijk om 1 les af te nemen. Tijdens de pubertijd is het wenselijk om goede begeleiding te hebben. De mogelijkheid is er ook om een jaar lang of zolang de pubertijd een rol speelt in het hondenleven van uw hond 1 keer per maand les te krijgen. Zo kan ik uw vragen beantwoorden en kunnen we trainen op de fases van de pubertijd waar de hond dan in zit. 

Wat heeft u nodig:

  • Een halsband of tuig, geen slip ketting, halfcheck of stroomband
  • Riem van ongeveer 150 cm of een sleeplijn minimaal 3 meter.
  • Gepaste kleding
  • Beloning in de vorm van iets lekkers of een speeltje

 

Puppytraining

Training voor puppy’s van 7 t/m ongeveer 20 weken.

Basistraining

De basistraining is een vervolg op de puppytraining.